Flexdruk

Flexdruk is een drukmethode, waarbij het ontwerp uit gekleurd folie wordt gesneden en daarna op het gewenste product wordt gesmolten. Flex onderscheidt zich vooral door de volgende eigenschappen:

Hoge kleurbrillance

De gedrukte kleuren schitteren, glanzen iets en hebben een groot contrast.

Lange levensduur

Tests hebben bewezen dat de vorm en kleurbrillance van de druk ook na 100 wasbeurten nauwelijks verandert. Flexdruk is ook elastisch en belastbaar, zelfs dun linnen scheurt niet.

Speciale flexdruk

Bij een speciale flexdruk worden in vergelijking tot de normale flexdruk andere drukfolies met speciale optische eigenschappen gebruikt.

Speciale folies

  • Glitter Fijne zilveren deeltjes die door de inkt worden gemengd zorgen voor een mooie glittering. Uitzondering: alleen bij de kleur goud worden ook gouden deeltjes gebruikt. De folie is flexibel en ook voor grotere ontwerpen geschikt. Beschikbaar in zilver, goud, roze, rood, blauw, zwart, groen en wit.
  • Discobal-reflex Het typische discobal-zilver met zijn bekende reflecterende effect. Het dessin is geïnspireerd door het prisma-effect van dit cultobject.
  • Glow In The Dark Bij daglicht lijkt het gewoon wit, maar in het donker komt zijn werking tevoorschijn, als groenachtig lichtgevende folie.
  • Power-reflex Niet alleen voor meer veiligheid is deze sterk reflecterende folie in zilver geschikt. Hij staat ook gegarandeerd in het middelpunt van de belangstelling.

Lange levensduur

Ontwerpen in speciale flexdruk behouden hun kleurbrillance en glitter ook na vele wasbeurten.

Flockdruk

Bij de flockdruk wordt het ontwerp uit gekleurd folie gesneden en dan op het gewenste product gesmolten. Flock onderscheidt zich vooral door de volgende eigenschappen:

Ziet er kostbaar uit

De druk heeft een fluweelachtig oppervlak. Omdat de drukfolie in vergelijking dik is (0,5 mm,) lijkt het ontwerp iets hoger op de stof te liggen en voelt het zich als een dunne laag pluche aan. De drukkleuren schitteren zacht.

Lange levensduur

Ontwerpen in flockdruk behouden hun kleurbrillance ook na vele wasbeurten.

Thermosublimatie

Thermosublimatie is de druktechniek die wordt gebruikt bij mokken, bekers en hoezen (iPad, Kindle, Smartphone).

Bij het drukken met thermosublimatie wordt eerst het ontwerp of de tekst in spiegelbeeld op een folie gedrukt. Daarna wordt met behulp van grote hitte (daarom ‘thermo’) het ontwerp van de folie op het product gestoomd. Een speciale coat op het product reageert hierbij met kleurpigmenten en absorbeert deze duurzaam.